گوشی شیائومی مدل Redmi Note 9s دو سیم کارت با حافظه 64 گیگابایت
همانطور که میدانید، محصولات سری ردمی، جزو پرفروشترین دسته محصولات شیائومی میباشد که محبوبترین گوشیهای این دسته، بانام ردمی نوت شناخته میشوند. در سال 2020، شیائومی از نهمین نسل گوشیهای این دسته یعنی ردمی نوت 9 رونمایی کرده است که شاهد اعضای متعددی در آن هستیم. درواقع، سری ردمی نوتِ امسال شیائومی، از تنوع بسیار بیشتری برخوردار است؛ بااینحال باید در نظر داشته باشید که اختلاف چندانی میان آنها وجود ندارد. بهعنوان مثال ردمی نوت 9 اس که در این مقاله به بررسی آن خواهیم پرداخت، درواقع همان نسخه جهانی ردمی نوت 9 پرو در کشور هندوستان میباشد. اما جالب است بدانید که نسخه جهانی ردمی نوت 9 پرو، محصولی متفاوت از Redmi Note 9s میباشد.
ردمی نوت 9 اس، رسالت گوشیهای سابق سری ردمی را در پیش گرفته و قصد دارد با ارائه قیمت مقرونبهصرفه؛ قابلیتهای ارزشمندی را در اختیار بگذارد. این گوشی از نمایشگر بزرگ، بدنه شیشهای، دوربین چهارگانه، تراشه جدید و باتری حجیم استفاده میکند که نسبت به نسل قبلی خود، پیشرفت های چشمگیری داشته و همچنان میتواند از ارزش خرید بالایی برخوردار باشد.
طراحی شیائومی Redmi Note 9s
ردمی نوت 9 اس از زبان طراحی کاملا جدیدی در بین محصولات شیائومی بهره می برد و نسبت به نسل قبلی، شاهد تغییرات فراوانی هستیم. با این حال، جنس بدنه تغییری نداشته و همچنان پنل پشت و جلوی آن از جنس شیشه گوریلا گلس 5 بوده و فریم آن از جنس پلاستیک است.
ابعاد بدنه این گوشی به 165.8 x 76.7 x 8.8 میلی متر میباشد که نشان می دهد با دستگاه بزرگی رو به رو هستیم. همچنین به دلیل استفاده از باتری حجیم 5020 میلی آمپر ساعتی، وزن ردمی نوت 9 اس به 209 گرم رسیده است که نشان می دهد حدود 9 گرم سنگین تر از ردمی نوت 8 پرو بوده و جزو میان رده های سنگین بازار به شمار می آید. با این حال قطعا شما هم موافق هستید که باتری بزرگ ترِ 5020 میلی آمپر ساعتی، ارزش افزایش چند گرمی وزن دستگاه را داشته است.
مشابه چیزی که در ردمی نوت 8 دیده بودیم، در قسمت پشتی Redmi Note 9s از دوربین چهارگانه استفاده شده است که البته نحوه چینش آن ها کاملا تغییر کرده است. شیائومی در این گوشی، طبق ترند امروزی بازار، دوربین چهارگانه را در داخل ماژول مربع شکل قرار داده است که این ماژول دقیقا در قسمت میانی دستگاه بوده و این موضوع باعث شده تا پنل پشتی، ظاهر کاملا متقارنی داشته باشد. تغییر بعدی ایجاد شده در این قسمت، مربوط به حسگر اثرانگشت میباشد که از قسمت میانی حذف شده و به لبه سمت راست دستگاه منتقل شده است. تنها نکته منفی در این قسمت، برآمدگی قابل توجه ماژول دوربین میباشد که با توجه به ضخامت 8.8 میلی متری گوشی، می توانست کمتر باشد.
برای ردمی نوت 9 اس، سه رنگ نقره ای، سفید و آبی در نظر گرفته شده است. در هر سه رنگ این گوشی، پنل پشتی جلوه براقی داشته و شکست نور در داخل آن ها، زیبایی محصول را دو چندان میکند؛ با این حال باید در نظر داشته باشید که این پنل شیشه ای، مستعد جذب لکه اثرانگشت میباشد.
در قسمت جلوی دستگاه، نمایشگر بزرگ 6.67 اینچی قرار دارد که اولین نمایشگر حفره دار بکار رفته در محصولات ردمی به شمار می آید. استفاده از حفره برای دوربین سلفی به جای بریدگی، باعث شده تا حاشیه بالایی کوچک تر از نسل قبلی باشد؛ با این حال حاشیه پایینی همچنان کمی بزرگ میباشد که باعث شده نسبت مساحت نمایشگر به بدنه، پیشرفت چندانی نداشته باشد.
پنل ال سی دی Redmi Note 9s مشابه چیزی که در ردمی نوت 8 پرو دیده بودیم، از استاندارد HDR10 پشتیبانی می کند و به لطف پشتیبانی از L1 DRM می تواند محتواهای HDR از سرویس نتفلیکس را به نمایش بگذارد و بهطور کلی می توان گفت که استاندارد HDR10 برای رده قیمتی این محصول، یک نکته مثبت به شمار می آید.
به گفته شیائومی، نسبت کنتراست این پنل 1500:1 می باشد که رقم مناسبی برای نمایشگر LCD محسوب میشود، اما باید در نظر داشته باشید که عمق رنگ مشکی در این پنل، به خوبی پنل های اولد بکار رفته در سایر میان رده ها نمی باشد.
حداکثر نور نمایشگر در حالت دستی و خودکار، به ترتیب حدود 420 و 570 نیت می باشد که از این منظر مشابه بیشتر گوشی های موجود در بازار بوده و نشان می دهد برای استفاده در محیط های روشن، مشکل خاصی وجود نخواهد داشت. حداقل نور نمایشگر نیز حدود 1.1 نیت می باشد که در کنار قابلیت فیلتر نور آبی برای استفاده در محیط های تاریک، عالی است.
همانند بیشتر میان ردههای موجود در بازار، برای Redmi Note 9s نیز اسپیکر تک کاناله در نظر گرفته شده است که روی لبه پایینی حضور دارد. این اسپیکر حجم صدای زیادی دارد و صدای خواننده در آن به خوبی مدیریت میشود. بااینحال بهطور کلی به نظر می سد که این اسپیکر بیشتر روی نوت های میانه و بالا تمرکز دارد و فرکانسهای پایین در برخی موارد در آن از دست میروند؛ اما بهطور کلی این اسپیکر برای یک محصول میان رده قابلقبول بوده و کیفیت رضایت بخشی را در اختیار میگذارد.
دوربین شیائومی ردمی نوت 9 اس
قسمت برآمده در پنل پشتی ردمی نوت 9 اس میزبان دوربین چهارگانه میباشد که در بازار امروزی بین گوشیهای میان رده رواج پیدا کرده است. این دوربین چهارگانه متشکل از دوربین واید، دوربین اولترا واید، دوربین ماکرو و دوربین فوق عریض میباشد که شیائومی بهوسیله حلقه براق، دوربین اصلی و اولترا واید را از دو دوربین دیگر جدا کرده است.
بهطور کلی، مشخصات ساختمانی دوربین چهارگانه Redmi Note 9s بسیار شبیه به چیزی است که در ردمی نوت 8 دیده بودیم و اصلیترین تغییر ایجاد شده در آن، مربوط به دوربین ماکرو میباشد.
دوربین اصلی این گوشی، از حسگر ½ اینچی با رزولوشن 48 مگاپیکسلی استفاده میکند که از نوع ISOCELL Bright GM2 بوده و ساخت سامسونگ میباشد. این حسگر که در پس لنزی با گشودگی دهانه دیافراگم f/1.79 قرار دارد، دارای پیکسلهای 0.8 میکرونی میباشد. اما خروجی این حسگر با استفاده از فیلتر بایر 4 به 1، تصاویر 12 مگاپیکسلی با پیکسلهای 1.6 میکرونی خواهد بود و مشابه گذشته، امکان عکاسی در رزولوشن کامل نیز وجود دارد.
بعد از دوربین اصلی، نوبت به دوربین فوق عریض این گوشی میرسد که به حسگر 8 مگاپیکسلی مجهز شده و از لنزی با زاویه دید 119 درجه و دیافراگم f/2.2 استفاده میکند. دوربین ماکرو اما از حسگر 5 مگاپیکسلی با پیکسلهای 1.12 میکرونی استفاده میکند که در مقایسه با دوربین 2 مگاپیکسلی ردمی نوت 8، شاهد افزایش رزولوشن آن هستیم. این دوربین در پس لنزی با گشودگی دهانه دیافراگم f/2.4 قرار گرفته و از فوکوس خودکار پشتیبانی میکند که یکی از اصلیترین مزیتهای آن در مقایسه با دوربینهای ماکروی میان ردههای سامسونگ میباشد.
درنهایت نوبت به دوربین 2 مگاپیکسلی میرسد که صرفاً برای سنجش عمق هنگام ثبت تصاویر پرتره کاربرد داشته و بهتنهایی قابلاستفاده نیست.
رابط کاربری دوربین در مقایسه با نسل قبلی، تغییرات چندانی به خود ندیده و مشابه گذشته است. حالتهای مختلف دوربین ازجمله اسلوموشن، پرتره، پاناروما و … روی نواری در قسمت بالای دکمه شاتر چیده شدهاند که با سوایپ کردن میتوان بین آنها جابهجا شد. از قسمت بالا هم میتوان به مواردی چون هوش مصنوعی، HDR، افکت ها، منوی تنظیمات، تایمر و … دسترسی داشت. عکاسی در حالت دستی هم امکانات خوبی در اختیار میگذارد که از طریق آن میتوان مواردی چون سرعت شاتر، ایزو، وایت بالانس، فوکوس و … را بهدلخواه تغییر داد.
دوربین 48 مگاپیگسلی ردمی نوت 9 اس، به صورت پیش فرض تصاویری با خروجی 12 مگاپیکسل ثبت میکند. عکس های گرفته شده در این حالت و در محیط های روشن، از کیفیت بسیار خوبی در رده قیمتی مورد نظر، برخوردار هستند و به احتمال زیاد، این دوربین در بیشتر سناریو ها، رضایت کاربران را جلب خواهد کرد.
بعد از دوربین چهارگانه قرار گرفته در قسمت پشتی نوبت به دوربین سلفی این محصول میرسد. شیائومی در قسمت جلوی این گوشی، دوربینی با حسگر 16 مگاپیکسلی قرار داده است که در پس لنزی با گشودگی دهانه دیافراگم f/2.5 قرار دارد. این دوربین در محیطهایی با نور کافی، عکسهایی با وضوح و جزئیات قابلقبول به ثبت میرساند
سخت افزار ردمی نوت 9 اس
ردمی نوت 9 اس جزو اولین گوشی های بازار میباشد که به تراشه جدید کوالکام با نام اسنپدراگون 720G مجهز شده است. این تراشه در اوایل سال 2020 معرفی شده است که با فرآیند 8 نانومتری سامسونگ به تولید انبوه رسیده و جانشین تراشه های اسنپدراگون 710 و 712 به شمار می آید.
اسنپدراگون 720G دارای پردازنده مرکزی 8 هسته ای میباشد که در دو کلاستر به پردازش می پردازند. کلاستر قدرتمند این پردازنده مرکزی، دارای 2 هسته سریع کرایو 465 طلایی با حداکثر فرکانس 2.3 گیگاهرتز میباشد و کلاستر بعدی که برای پردازش امور سبک کاربرد دارد، دارای 6 هسته پردازشی کم مصرف کرایو 465 نقره ای با حداکثر فرکانس کاری 1.8 گیگاهرتز است. همچنین گفتنی است که به نسبت پردازش مورد نیاز، هر دو کلاستر به تنهایی و یا با همدیگر می توانند فعالیت داشته باشند.
پردازش های گرافیکی در این تراشه بر عهده پردازنده آدرنو 618 میباشد که پیش از این نمونه آن را در تراشه هایی مثل اسنپدراگون 730 و 730G دیده بودیم. از این رو، این مشخصات جدید باعث شده تا تراشه اسنپدراگون 720G در مقایسه با اسنپدراگون 712، به ترتیب 36 و 18 درصد در زمینه پردازنده مرکزی و گرافیکی پیشرفت داشته باشد و عملکرد آن به تراشه اسنپدراگون 730 بسیار نزدیک باشد.
تصویربرداری یکی از اصلی ترین ویژگی هایی است که کوالکام روی آن تمرکز داشته و اسنپدراگون 720G به لطف پردازشگر سیگنالی تصویر Spectra 350L، اکنون قادر به عکاسی تا رزولوشن 192 مگاپیکسل و همچنین پشتیبانی از HEIF میباشد. در زمینه موتور هوش مصنوعی این تراشه نیز بهبود هایی صورت گرفته است که عملیات مربوط به هوش مصنوعی مانند استفاده از دستیار صوتی و یا تشخیص صحنه را سرعت خواهد بخشید.
بخش اتصالات این تراشه نیز به لطف پلتفرم Connect 6200 و پشتیبانی از WiFi 6 یک پله ارتقا یافته است. علاوه بر این، بلوتوث نسخه 5.1 و پشتیبانی از سیستم TrueWireless Stereo باعث خواهد شد تا این تراشه اتصال پایدار و بدون تاخیری به جدید ترین هدفون های کاملا بی سیم داشته باشد.
ناگفته نماند که این تراشه، از حافظه رم حداکثر با ظرفیت 8 گیگابایت پشتیبانی میکند و شیائومی Redmi Note 9s را در دو نسخه 64 و 128 گیگابایتی روانه بازار کرده است که حافظه رم آنها به ترتیب 4 و 6 گیگابایت میباشد.
نرم افزار ردمی نوت 9 اس
ردمی نوت 9 اس، به صورت پیش فرض با اندروید 10 روانه بازار شده است که رابطکاربری MIUI 11 روی آن نصب شده میباشد.
MIUI 11 تقریبا همان MIUI 10 می باشد که تغییرات اساسی در آن ایجاد نشده است. با این حال تغییراتی در زمینه طراحی، سیستم مدیریت فایل، حالت تیره، نمایشگر همیشه روشن و … ایجاد شده است که باعث می شود MIUI 11 را بهتر از نسل قبلی باشد.
منوی اصلی رابط کاربری MIUI 11 تغییری نسبت به نسل قبلی نداشته و همچنان خبری از منوی جداگانه برای اپلیکیشن ها، در کار نمی باشد. پنل نوتیفیکیشن ها نیز بدون تغییر مانده و منوی اپلیکیشن های در حال اجرا، مشابه گذشته است.
مشابه چیزی که در MIUI 10 دیده بودیم، در نسخه جدید نیز یک حالت تیره برای رابط کاربری در نظر گرفته شده است؛ با این تفاوت که در MIUI 11، حالت تیره با اپلیکیشن های بیشتری سازگار است و نوع رنگ بندی آیکون ها و اجزای مختلف، به گونه ای انتخاب شده است که هماهنگی بیشتری در حالت تیره داشته باشد.
باتری ردمی نوت 9 اس
سری ردمی نوت شیائومی معمولا در زمینه باتری عملکرد بسیار خوبی داشته اند و این موضوع با توجه به باتری 5020 میلی آمپر ساعتی در ردمی نوت 9 اس، به صورت قاطعانه تری تأیید می شود. باتری 5020 میلی آمپر ساعتی این گوشی، افزایش 1020 میلی آمپر ساعتی نسبت به ردمی نوت 8 و 520 میلی آمپر ساعتی نسبت به ردمی نوت 8 پرو را نشان می دهد؛ از این رو میتوان انتظار داشت که در کنار تراشه جدید 8 نانومتری، شاهد شارژدهی بسیار خوبی از Redmi Note 9s باشیم. تست های گرفته شده از باتری نیز به این موضوع اشاره دارند و این گوشی در تست پخش مداوم ویدئو، حدود 17 ساعت دوام می آورد که یکی از بهترین نتایج در بین محصولات هم رده می باشد.
تراشه این گوشی از QC 4 پشتیبانی می کند؛ اما جالب است بدانید که شیائومی سرعت شارژ ردمی نوت 9 اس را به 18 وات محدود کرده و در داخل جعبه، شارژری با توان 22.5 وات قرار داده است. به نظر می رسد که شیائومی با هدف همراه داشتن یک شارژر 22.5 واتی با استاندارد جهانی USB PD قصد داشته تا کاربران را از حمل چند آداپتور بینیاز کند و کاربران برای شارژ دستگاه های مختلفی مثل برخی لپ تاپ های کوچک، تبلت ها و … از همین آداپتور همراه محصول استفاده کنند.
درهرصورت، شارژ باتری حجیم Redmi Note 9s بهوسیله تجهیزات داخل جعبه، با سرعت قابل قبولی انجام میگیرد. بهطوری که در عرض 30 دقیقه، میتوان حدود 37 درصد از باتری را شارژ کرد و شارژ کامل دستگاه نیز حدود 1 ساعت و 50 دقیقه زمان نیاز خواهد داشت.
دیدگاه خود را بنویسید